Home Het nieuws
 
Het nieuws
Meesters van Schier PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Rob de Gier   
dinsdag, 08 juli 2014 10:14

2Explore training en coaching van Rolf Scheerder en Geiertum van Rob de Gier hebben hun expertise bij elkaar opgeteld en vormen voor bepaalde projecten een duo. Samen zijn ze Meesters van Schier en helpen op geheel eigen autonome wijze organisaties en hun directies. In verschillende spelvormen en in verschillende settings leiden deze twee Meesters vertegenwoordigers van de opdrachtgevers naar een betere verstandhouding. Daarin spelen de woorden, vertrouwen, onderling respect, kameraadschap en oprechheid een zeer belangrijke rol in het halen van einddoelen en in doelbereikend werken. Slechte communicatie is een uitgesmeerd probleem waarmee groeiende ondernemingen te kampen hebben. De onderliggende problematiek wordt door het duo als vertrekpunt gekozen en in samenhang met de deelnemers in de trainingen stapsgewijs weggenomen. Het vraagt veel commitment, het eist werkelijke overtuiging om tot verbetering te komen en de Meesters leggen de lat hoog. Zonder Meesterschap en volledige overgave is elke verandering om tot een beter functionerende organisatie te komen gedoemd te mislukken. Daarbij geldt maar 1 motto: Meesters van Schier doen het goed, of ze doen het niet!

Laatst aangepast op dinsdag, 08 juli 2014 10:37
 
De kunst van een foto PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Bor ed Reig   
donderdag, 20 oktober 2011 08:58

Kijken is 1 stap. De kunst van kijken is stap 2. Daarvoor is er nog leren. De kunst van leren. Als men de kunst van leren verstaat dan is het logische vervolg daarop het kijken. Wat men ziet is meestal maar de helft, de andere helft ziet men vaak niet of veel later. De ware fotograaf ziet meestal meer dan de willekeurige voorbijganger. Als men goed kijkt naar de foto´s van de Yannaa fotograaf ziet men dat zij de kunst van goed kijken verstaat. Haar foto´s zijn geen kiekjes, het zijn kleine stillevens, parels van kunst, waar lichtinval, het moment, de beleving en de ruimte van eigen interpretatie gevangen worden in 1 beeld dat alles zegt en tegelijkertijd de keuze en de eigen opvatting aan de kijker laat. Dat maakt het werk van Jasmijn Welbergen zo bijzonder, en is voor GEIERTUM reden genoeg om haar werk aan te bevelen. Voor meer informatie kijk op www.yannaa.com.

Laatst aangepast op donderdag, 27 oktober 2011 07:50
 
Geluk / Gastcolumnist André Weijs (15) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 22 april 2011 12:53

Geluk. Een onderwerp dat al heel vaak gebruikt is voor vele columns, boeken en gesprekken. Met mijn weinige levenservaring kan ik er ook niet veel over zeggen. Maar tot op heden is er nog niemand geweest die de ware definitie van geluk voor iedereen weet. Logisch, dat is voor iedereen verschillend. Tenminste, denk ik. Want bedenk eens iets waar iedereen gelukkig van wordt. Een puppy? Niet alle mensen, sommigen zijn er allergisch voor. Kortom; het is iets waar iedereen naar op zoek is, het voor even of langere tijd vindt, weer kwijtraakt en er weer naar op zoek gaat. Iets ongrijpbaars, het is ontastbaar maar het is er wel. Sommigen hebben het gevonden en raken het niet meer kwijt. Maar waarom? Ik weet het, 't is een vraag die in bijna al mijn columns naar voren komt, maar waarom is iedereen zo op zoek naar geluk en waarom raakt het grootste gedeelte het op een gegeven moment weer kwijt? Het zijn vragen waar ik waarschijnlijk nooit een antwoord op zal krijgen. Maar totdat ik een goede verklaring heb gevonden, zal ik het me blijven afvragen. Voor mij is de betekenis van geluk zoals ik alles nu heb. 'k Ben een album aan het opnemen waarvan binnenkort de presentatie en verkoop is, ik kan elke dag doen waar ik zo van hou; drummen, ik heb een ongelooflijk lieve vriendin, kortom; ik ben gelukkig. Maar ook dat zal overgaan en dan ga ik ook weer op zoek naar het geluk. En dan komt die vraag weer naar voren; waarom? Als je erover nadenkt, klopt het wel. Je komt met niks, geen kleding, geen geld, geen geluk, niks. En je gaat weer op dezelfde manier. Want aan je vriendin heb je niks als je dood bent. Aan je geld en spullen net zo min. Dan zou je je kunnen afvragen; waarom zoeken we er dan nog naar, als het geen zin heeft? Daar heb ik wél een antwoord op. Omdat we van de 70-80 jaar die we hier doorbrengen toch nog wat goeds moeten maken.

Laatst aangepast op vrijdag, 22 april 2011 12:56
 
Beelden van steen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Rob de Gier   
woensdag, 23 februari 2011 16:38

Ria Bindels maakt kunst uit steen, krachtig en sterk, zoals ze zelf is. Daarnaast legt ze zich toe op het scheppen van objecten met glas en bamboe. Sommige werken staan in de beeldentuin van Geiertum, Lands End. In nauwe samenwerking met Rob de Gier laat ze mensen op een ander manier naar kunst kijken. Dat valt te leren..... Kijk ook voor verdere informatie op www.beeldenvansteen.info/


 

 

Laatst aangepast op woensdag, 23 februari 2011 16:55
 
Onderwijs
Geschreven door Rob de Gier   
vrijdag, 03 december 2010 13:48

Sinds enige tijd heeft Geiertum een nieuwe opdrachtgever welke zich begeeft in de wereld van het onderwijs. De Teach-In-Group De opdracht(en) die daaruit voortvloeien zorgen voor uitvoerend werk op locatie en binnen de grenzen van de schooltijden. Het betreft specialistisch werk, het vraagt de nodige vakmanschap en kennis van methode- en leerwerkontwikkeling. De wijze van opleiden en het overdragen van kennis op een manier die studenten en leerlingen aanspreekt en verder helpt in hun keuzes en groei krijgt in de gestelde opdracht en vraag de plaats die het verdient. Een hoge notering derhalve, een plus, meerwaarde, een kwaliteitsimpuls waar men in het onderwijs zo op zit te wachten, maar waar men ook zo bang voor is omdat het van "buiten" komt. De Kunst is tussen verschillende belangen en traditionele partijen heen te laveren, zonder daarbij het goede af te breken en het nieuwe niet toe te laten. Dat vraagt goed Kijken, luisteren en Leren. Het is een jas, die Geiertum past, en dus heeft het die jas aangetrokken. In 2011 gaat Geiertum daarmee door!

Laatst aangepast op vrijdag, 18 februari 2011 15:06
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2